Ezt a szuper kombinációt az interneten találtam: korlátozott számú hozzávalóból kellett gyorsan valami finomat összeraknom, és, mint az ananászos póréhagymánál, a meglepő párosításból megint egy különlegesen finom a végeredmény született! Még az én drága férjem is elfogyasztotta ebben a formában kelbimbót, ami egyébként nem tartozik a kedvencei közé :)
Mézes kacsacomb
- 4 kacsacomb
- 3 ek. méz
- 3 ek. balzsamecet
- 3 ek. szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A mézet, ecetet, szójaszószt összekeverem, belenyomom a fokhagymát és a kész pácban néha megforgatva 2-3 órán keresztül pihenetetem a kacsacombokat. Egy rácsos tepsibe ujjnyi vizet öntök,és a rácsra rakom a combokat, és a páccal időnként kenegetve sütöm 2-2,5 óráig 180 C-os sütőben. Amikor már kezd jó lenni, az utolsó fél órára berakom mellé a kelbimbót, amit az alábbi módon készítek elő:
Mézes-mustáros kelbimbó
- 0,5 kg kelbimbó
- 1 ek. mustár
- 1 ek. méz
- 4 ek. olívaolaj
- 1 citrom leve
- só, bors
A kelbimbókat megtisztítom, sós vízben előfőzöm, majd leszűröm, és egy jénai tálban szépen elrendezem egymás mellett. Egy tálkában összekeverem a mustárt, mézet, olajat és citromlevet, és a keverékkel lelocsolom a kelbimbókat. Megsózom, megszórom frissen őrölt borsborsozom, majd egy fél órára berakom a kacsa mellé (alá) a sütőbe.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.