HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2010.01.15. 22:23 Zosa22

Mézes kacsacomb kelbimbóval

 

Ezt a szuper kombinációt az interneten találtam: korlátozott számú hozzávalóból kellett gyorsan valami finomat összeraknom, és, mint az ananászos póréhagymánál, a meglepő párosításból megint egy különlegesen finom a végeredmény született! Még az én drága férjem is elfogyasztotta ebben a formában kelbimbót, ami egyébként nem tartozik a kedvencei közé :)

 

Mézes kacsacomb

  • 4 kacsacomb
  • 3 ek. méz
  • 3 ek. balzsamecet
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A mézet, ecetet, szójaszószt összekeverem, belenyomom a fokhagymát és a kész pácban néha megforgatva 2-3 órán keresztül pihenetetem a kacsacombokat. Egy rácsos tepsibe ujjnyi vizet öntök,és a rácsra rakom a combokat, és a páccal időnként kenegetve sütöm 2-2,5 óráig 180 C-os sütőben. Amikor már kezd jó lenni, az utolsó fél órára berakom mellé a kelbimbót, amit az alábbi módon készítek elő:

Mézes-mustáros kelbimbó

  • 0,5 kg kelbimbó
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. méz
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors

A kelbimbókat megtisztítom, sós vízben előfőzöm, majd leszűröm, és egy jénai tálban szépen elrendezem egymás mellett. Egy tálkában összekeverem a mustárt, mézet, olajat és citromlevet, és a keverékkel lelocsolom a kelbimbókat. Megsózom, megszórom frissen őrölt borsborsozom, majd egy fél órára berakom a kacsa mellé (alá) a sütőbe. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kacsa zöldség kelbimbó szárnyas sütőben


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr311675749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása