HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2012.03.13. 12:29 Zosa22

Panettone

Panettonét először Olaszországban, évekkel ezelőtt, a nászutunkon ettünk, azóta próbáltam megtalálni az igazi receptet, rekonstruálni ugyanazt az ízt... És most végre sikerült, ezzel a recepttel:

 
 
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 kocka élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • ¼ tk őrölt ánizs
  • 2 ek rum
  • 5 dkg aranymazsola
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj (én most kandírozott citromhéj helyett házilag kandírozott pomelo-héjat raktam bele)
  • 4 dkg fenyőmag
Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejjel, kevés liszttel felfuttatom, a megmosott mazsolát és a kandírozott gyümölcshéjat beáztatom a rumba, félreteszem.
A cukrot, a vaníliás cukrot és a sót a maradék tejjel kikeverem, és hozzáadom a tojásokat, majd beleforgatom a lisztet, a vajat, a narancs- és citromhéjat, valamint az ánizst. A felfuttatott élesztőt hozzáadom a lisztes keverékhez, és rugalmas tésztát gyúrok belőle. Fél óráig kelesztem meleg helyen, majd hozzáadom a beáztatott gyümölcsöket és a fenyőmagot.

Egy tortaformát kibélelek sütőpapírral, úgy, hogy a papír henger alakban magasabban legyen, mint a tortaforma széle – hogy a legyen helye felfelé növekednie a tésztának. Ha kell, még alufóliával is körbetekerem, hogy jobban tartson. Beletöltöm a tésztát, letakarva további 50 percet kelesztem, míg kb. kétszeresére nő.

A tészta tetejét keresztben bevágom, és előmelegített sütőben 175 °C-on, légkeveréssel kb. 50 percig sütöm – hogy ne égjen meg a teteje - egy darab alufóliával letakarva. 15 perc sütés után a tetejét megkenem kevés olvasztott vajjal.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz húsvét süti kelt tészta


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr34313983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása