Férjem kollégái jöttek borozni, és hát mégsem érheti szó a ház elejét – bár elég fáradt voltam – úgy döntöttem, gyorsan sütök nekik valamit a bor mellé. Mondjuk sajtos pogácsát. Na, hajtogatni nem volt kedvem, és egyébként is, most a kenyérsütőmért vagyok oda, éljen, csináljunk kelt tésztás pogácsát! Kerestem egy szimpatikus receptet a neten, bedobáltam a hozzávalókat és folytattam a karácsonyi nagytakarítást. Másfél óra elteltével szólt a gép, hogy kész a tészta, de addigra beállt a derekam, keményedett a hasam, szóval a világon semmi kedvem nem volt nekiállni pogácsákat szaggatni meg kenegetni meg sajttal szórni… Úgyhogy egy huszárvágással megoldottam a problémát: kinyújtottam a tésztát vékonyra, megkentem pizzaszósszal, megszórtam sajttal, a kakaós csigánál leírt módon feltekertem, felvagdostam, sütőpapírra pakoltam, még egyszer megszórtam sajttal és egy óra kelesztés után, 175 C fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem. Nagy sikert arattam vele :) Hozzávalók: A pizzaszósz lehet gyári is, de én nem szoktam venni, úgyhogy gyorsan összedobtam egyet az alábbi alapanygokból : a hagymát felvágtam, pirítottam, rá a vagdalt hús, paradicsom, ketchup, fűszerek, összerottyantottam és kész.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.