Ez a kedvencem, ha kínaiba megyünk. Otthon most próbáltam először, és meglepően egyszerűnek bizonyult elkészíteni. Egyáltalán nem bonyolult, legfeljebb kicsit pepecs munka, de őszintén mondhatom, hogy megérte :)
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- olaj
- szezámmag
Páchoz:
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek fehérbor
- só
- fehér bors
- cukor
Bundához:
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- 12 dkg liszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 kk sütőpor
- 1,5 dl víz
- só
Mézes mártáshoz:
- 3 ek méz
- 4 ek cukor
- 2-3 ek ketchup
- 1 ek ecet
- 1 kk Erős Pista
A pác hozzávalóit alaposan összekeverem és beleforgatom a kockákra vágott mellfilét. Letakarva fél órára félreteszem, közben elkészítem a bundát: felverem a tojást az olajjal, belekeverem a lisztet, a keményítőt, a sütőport és annyi vízzel keverem simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A bepácolt húskockákat a tésztába mártom, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön. Összekeverem a mézes mártás hozzávalóit, wokban megforrósítom, és a tűzről levéve beleforgatom a bundázott húskockákat. Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és megszórom vele a bundás, mázas csirkét. Rizzsel tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ShylaD 2010.05.12. 19:21:51
De jó, hogy leírtad a receptjét!
Köszike!
Zosa22 2010.05.12. 19:54:55
Tényleg, azt nem is írtam, hogy a fiam is ugyanezt ette, csak éppen félreraktam neki néhány darab husit, amiket nem forgattam bele a chilis mázba, ő azt kapta ebédre a rizshez. :)