Felavattam az új souffle-formáimat :)
- 15 dkg ementáli sajt
- 3 dkg vaj
- 5 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 ek liszt
- szerecsendió
- só, bors
A vajat a liszttel elkeverem, majd folytonos kevergetés közben hozzáöntöm a tejet, és kis lángon sűrítem. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval fűszerezem, és tovább kevergetve felforralom. Félrehúzom a tűzről, és belekeverem a tojások sárgáját. Hozzáadom a reszelt sajtot, és folyamatosan keverve kis lángon gyorsan megmelegítem. Amíg a keverék hűl, kemény habbá verem a tojásfehérjét, és óvatosan egyesítem a masszával. Kivajazom, lisztezem a souffle-formákat, és beletöltöm a masszát, vigyázva, hogy csak háromnegyed részig teljen meg. A formákat vízzel telt tepsibe állítom, és 200 C fokon, kb. 25 percig sütöm. Megállom, hogy ne nyitogassam a sütőajtót (attól összeesik), de az üvegen át figyelem, amint feljött és szép sárgásbarna a teteje, azonnal, forrón tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.