Nem egy fogyókúrás étel, az biztos, de a pataki (római) tálnak köszönhetően kifejezetten egyszerű, és gyors ebéd. Mármint nem gyorsan elkészíthető, de viszonylag gyorsan előkészíthető, lényegében csak bele kell pakolni a tálba a hozzávalókat, és attól fogva nem is kell vele foglalkozni: nem túl magas hőfokon, a cseréptálban 4-5 (esetleg 6) óra alatt vajpuhává, csontról leomlóssá sül a hús, és ropogósra, aranybarnára a krumpli meg a hagyma...
Hozzávalók:
- 1 nagy vagy 2 kisebb sertéscsülök
- 1 kg krumpli
- 5-6 fej hagyma
- só, bors
Előző este beáztatom a pataki tálat. A csülköt jól megmosom, a bőrét négyzethálósan beirdalom, majd jól besózom. A tál alját befedem egy réteg meghámozott, kb fél centi vastag karikákra vágott burgonyátval, ráteszem a csülköt, és mellé a maradék krumplit meg a megtisztitott, cikkekre vágott hagymát. Ráteszem a tálra a tetejét, majd berakom a sütőbe, 150-160 C fokon sütöm legalább 4 óráig, majd leveszem a tál tetejét, és még egy fél óráig sütöm. Köret nem kell, mert van benne krumpli, viszont remekül passzolnak hozzá a jó csípős savanyúságok. :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.