Tavaly augusztusban, amikor 1 hónapos volt a fiam, lefagyasztottam egy doboznyi gyönyörű őszibarackot, hogy majd januárban legyen gyümölcs-alternatívánk az alma mellett. Natúr felengedve sajnos egyáltalán nem vált be, úgyhogy egy párszor főztem krumplival, aztán elfeledkeztem róla. Most viszont eszembe jutott, és valami nagyon finomat csináltam belőle!
- 1 közepes krumpli
- 2 fél hámozott mirelit barack
- egy marék mirelit meggy
- fél alma
- 2 kocka csirkemellfilé
- 2 db szegfűszeg
- 1 kis darab fahéj
A kocára vágott krumplit és husit felteszem főzni, ha már puhul a krumpli, mellédobom a gyümölcsöket (meggy egészben, többi kockára vágva) és a fűszereket. Ha megfőtt, kihalászom a fűszereket, összeturmixolom a hamit, és tálalom a fiatalember elé :)
1. Nyáron, ha vannak friss gyümölcsök, nyilván nem mirelitből csinálja az ember, ez a recept akkora van, amikor már a könyökünkön jön ki az alma meg az alma...
2. Almából érdemes édesebbet tenni bele, pl. goldent, mert a meggytől kicsit savanykás lesz.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.