Valódi villantós desszert, pedig az alábbi csalásokkal - bolti piskótát használva a házi készítésű helyett - igazán könnyű villámgyorsan elkészíteni ;)
1 rúd készen kapható csokoládés piskótatekercs (házi helyett)
1 készen kapható csokoládés piskótalap (házi helyett)
1 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 ek zselatin (v. 2 zselatinlap)
3 dl tejszín
2 ek vaníliás cukor
1 ek zselatin (v. 2 zselatinlap)
Egy félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelek. A piskótalapból akkora kört vágok, aminek az átmérője megegyezik a tál átmérőjével. A piskótatekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágom, és szorosan kirakom a tálat a piskótakarikákkal.
A pudingport elkészítem 3 dl hideg tejjel, 1 dl tejet pedig megmelegítek és olvadásig elkeverem benne a zselatint. Hőkiegyenlítéssel a pudinghoz keverem, és a tálba töltöm a kész krémet.
A tejszínt habbá verem a vaníliás cukorral, és a fentebb leírt módon ehhez is hozzákeverem a zselatint. Óvatosan eloszlatom a habot a csokoládés krém tetején, majd a piskótakarikát a tetejére illesztem.
Hűtőbe teszem néhány órára, majd egy nagyobb tányért rátéve, határozott mozdulattal kiborítom a charlotte-ot a tálból.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.