- 2 kg apró, keményebb körte
- 1,5 l olaszrizling – maradék, a sógorom esküvőjéről
- némi cukor
- pár szem szegfűszeg
A körtéket meghámoztam, félbevágtam, magházakat és az esetleges bentlakókat (biokörte...) eltávolítottam. A bort beleöntöttem egy nagy edénybe, beleraktam a körtéket, beledobtam mellé egy tucat szegfűszeget és egy marék cukrot - nem túl sokat, kóstolgattam, hogy ne legyen túl szirupos, max. 100 g lehetett – és az egészet feltettem főni. Nem akartam sokáig forralni, hogy ne vesszen el belőle az alkohol ;) Amint elkezdett lobogni, már szedtem is ki az előzőleg kimosott, sterilizált befőttesüvegekbe, felöntöttem a borral, rácsavartam a kifőzött tetőket és mentek a dunsztba.
Télen tervezem kibontani, akár magában, tejszínhabbal, akár sütikhez, vagy tortára, felnőttdesszertnek, állítólag a körte majd jól átveszi ezt az alkoholos aromát :) A srácok meg majd kapnak a sima körtebefőttből.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal