Miért van az, hogy vannak olyan ételek, amikből főzhetek akármennyit, biztosan elfogynak (pl.: spenót vagy tejbegríz), míg másokból törvényszerűen marad? Érdekes lenne egyszer tisztázni ezt a kérdést, de addig is, leírom, hogy én mit szoktam csinálni a maradék húslevesből.
kocsonya
kocsonya
Hozzávalók:
- maradék tyúkhúsleves
- instant zselatin (nem édes!)
A levest leszűröm, a mennyiségétől függően 1-2 dl forró vízben feloldok 1-2 kanál zselatin port és összekeverem a leszűrt húslével. A kész léből egy keveset tálkákba öntök, majd hűtőszekrényben megdermesztem. A leves szilárd alkotórészeit szétválogatom, majd az előkészített tálkákba rétegezem a zöldségeket és a csontokról lefejtett húst. Ráöntöm a maradék levet, lefedem a tálkákat és hűtőszekrényben néhány óráig dermesztem. Ha kész, tányérra borítom, petrezselyemlevéllel díszítem és kenyérrel tálalom. És ebből sem szokott soha maradni. :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.