HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2010.10.29. 09:05 Zosa22

Kandírozott pomelo-héj

Amióta lehet Magyarországon is kapni, azóta kedvencem ez a nagy, vicces citrusféle :) És mivel mindig is sajnáltam eldobni azt a szép, vastag héját, az jutott az eszembe, hátha lehetne - a kandírozott narancs és citromhéj mintájára - ezt is kandírozni. Nos, úgy tűnik lehet!

 

Hozzávalók:

  • 1 db pomelo héja (közel 0,5 kg :))
  • sok cukor
  • víz

Mivel a magyar nyelvű oldalakon nem találtam leírást a pomelo-héj kandírozásról, és angolul sem nagyon sokat, a biztonság kedvéérért a kétféle klasszikus citrushéj-előkészítési módszert ötvöztem: a darabokra vágott héjat 3 napig áztattam naponta egy-kétszer cserélt hideg vízben, majd a főzni felrakott héjról 1 perc forralás után leöntöttem a vizet, és ezt az eljárást is megismételtem háromszor. A leszűrt héjakról  levágtam a vastag fehér rész egy részét, és csinos keskeny nyílformára vágtam a héjdarabokat, ezután az elkészített cukorszirupba ( kb. 4 dl vízben feloldottam 80 dk cukrot és felforraltam) átraktam őket és időnkénti kevergetés mellett üvegesre főztem. Időnként megkóstoltam egy darabkát, és amikor kellően puhának és ízesnek éreztem, késznek nyilvánítottam a kandírozást :)

A cukor mennyisége nem elírás: sok recept "szárazra" kandírozza a citrushéjakat, kevesebb cukorral és víz hozzáadása nélkül, én viszont cukorszirupban szoktam eltenni, befőttesüvegben, mert így évekig is eláll. Úgyhogy az elkészült, forró héjakat kisterilizált befőttesüvegekbe raktam, nyakonöntöttem a forró sziruppal, amiben főtt, rácsavartam a steril fedeleket és miután kihűlt, ellenőriztem, hogy "beszívta"-e a tetőt, és elhelyeztem őket a spájzban, hogy ott várják be a Karácsonyt! :)

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs pomelo kandírozott


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr212407066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása