Karácsonyi ajándékként készítettem idén mindenkinek különböző táblás csokikat, majd kaptam a reklamációt, hogy miért nem rakom fel a blogba? Hát azért, mert a polikarbonát formában a sima töltetlen tábláscsokit készíteni annyira egyszerű, hogy cikinek érzem ennek külön posztot csinálni. Viszont a hófordulónk alkalmából készítettem az uramnak bonbont, úgyhogy most a kettőt együtt, egy kézműves csoki posztban bocsátom a nyájas olvasók rendelkezésére. :)

Chilis csoki
- 500 g étcsokoládé
- 1 kk őrölt chili
- ½ kk őrölt kardamom

Az étcsokit megolvasztottam és temperáltam, belekevertem az őrölt chilit és a kardamomot, majd kiöntöttem vele a két táblát. Lehúztam a forma széleiről a csokit, mielőtt a csoki megszilárdult volna, rányomtam a félbevágott chiliket, és beraktam a hűtőbe.
Narancsos-marcipános szívbonbon

- 30 dkg étcsokoládé
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 25 dkg marcipán
- 4 cl Cointreau
Az étcsokit megolvasztottam és temperáltam, ecsettel vékonyan kikentem vele a szív alakú szilikon bonbonformámat, és hűtőbe raktam, amíg a csoki megszilárdult.
A marcipánt összegyúrtam a Cointreau-val és az apró kockára vágott narancshéjjal, és a kész csokihüvelyeket megtöltöttem a marcipános töltelékkel.
Az étcsoki maradékát újratemperáltam, majd lezártam a bonbonokat, majd egy további óra hűtés után kifordítottam a formából.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nori Keresztes 2014.01.20. 16:44:09
Zosa22 2014.01.22. 14:36:01
Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógusból rendelték, várni kellett, mire megjött, és iszonyat drága volt, de megérte, rendszeresen használom azóta is :)