Életem első Tartre Tatin-ja – nagy sikert aratott, úgyhogy mostantól bekerült az állandó repertoárba, már csak azért is, mert hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

- 1 csomag leveles tészta
- 5-6 db alma
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
Az almákat meghámozom, kimagozom, felszeletelem. Felolvasztom a vajat. A cukor felét beleszórom egy teflon gyümölcstortaformába, ráterítem az almaszeleteket, rálocsolom a vajat és megszórom a maradék cukorral. Berakom a sütőbe, és grillező funkción kb. 15 percig sütöm.
Kinyújtom a tésztát, és a forma átmérőjénél 2 cm-rel nagyobb kört, és a megpárolódott almát óvatosan beborítom a tésztával. Villával megszurkálom, hogy a keletkező gőz távozhasson.
175 C-on, kb. 35 percig sütöm, majd kiveszem a sütőből és kicsit hűlni hagyom. 10 perc után kifordítom a formából és azon melegében tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.