Most ez a kedvencem, majdnem minden héten elkészítem… Pillanatok alatt kész van, nem kell hozzá semmi extra hozzávaló (sőt, a maradék feta sajtot, ami egyébként a hűtőben szokott szomorkodni, remekül el lehet bele használni) és a hidegben a forró krémleves annyira jól esik. És a családnak is ízlik! :)

- 3-4 kisebb cukkini
- 5-6 dkg feta sajt
- fél pohár tejföl
- olívaolaj
- fokhagyma
- só, bors
- kakukkfű
- 5 dl húsleves
Cukkinit felszeletelem, kevés olivaolajon megpárolom, rádobom a felszeletelt fokhagymát, kakukkfüvet, kicsit összepárolom, felöntöm a húslevessel, és puhára főzöm.
Amíg megpuhul a cukkini, a fetát simára keverem a tejföllel, majd a leves levéből kicsit hozzáöntök a sajtkrémhez, jól összekeverem, és visszaküldöm a levesbe. Óvatosan sózom (a feta nagyon sós tud lenni időnként),borsozom, botmixerrel összeturmixolom, és pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.