Pulykasült
- 1 szép pulykamellfilé (kb. 80 dkg)
- 10-15 dkg aszalt szilva
- ½ fej fokhagyma
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl húslé
A borba beáztatom az aszalt szilvákat. A húst megsózom, bedörzsölöm fokhagymával. Megpucolom a fokhagymaszemeket, a nagyobbakat félbevágom, és mindegyik aszalt szilva közepébe, a mag helyére bedugok egy fokhagymát.
A mellfilét lap szerint bevágom, „zsebet készítek”, megtöltöm a szilvaszemekkel, majd hústűvel összetűzöm. Jénai edénybe teszem a húst, ráöntöm a bort és a húslét, majd sütőben, 170 C-on, – a hús nagyságától függően – 1,5-2 óráig sütöm, időnként meglocsolom a saját levével. Krumplipürével és lilahagymalekvárral tálalom.
Lilahagymalekvár
- 1 kg hagyma
- 20 dkg cukor
- 5 babérlevél
- 1 dl balzsamecet
- 1,5 dl száraz vörösbor
1kg lilahagymát felszeleteltem, besóztam, és egy kicsit állni hagytam. Vastag falú, nagyobb lábosba tettem, hozzáadtam a cukrot, babérlevelet, ráöntöttem az ecetet és a bort, az egészet felforraltam, majd kis lángon, sűrűn kevergetve addig főztem, amíg a hagyma elkezdett karamellizálódni . A forró lilahagymalekvárt kisterilizált befőttesüvegekben tettemel, ez a mennyiség 4 kicsi üveget töltött meg.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.