- 1 kg brokkoli
- 25 dkg füstölt-főtt tarja vagy sonka
- 5 tojás
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt
- olaj
- bors
A rózsákra szedett brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzöm, majd leszűröm. Egy kanál olajat löttyintek egy nagyobb jénai edény aljára, és elrendezem benne a brokkolirózsákat. Vékony csíkokra vágom a füstölt tarját. Felverem a tojásokat, beleöntöm a tejszínt, beleszórok egy kevés reszelt sajtot meg a felszeletelt tarját, borsozom (sózni csak akkor, ha nem túl sós a tarja) és az egészet ráöntöm a brokkolira. Bőven megszórom reszelt sajttal és 175 C-on, kb. 45 perc alatt megsütöm. 30 perc után leveszem az alufóliát, hogy aranybarnára piruljon a sajt a tetején.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.