Érdekes, eddig nem voltam annyira oda kelt tésztákért, jobban szerettem piskótát, omlósat vagy kevertet sütni. De most, hogy már 20 percnyi álldogálás a konyhában is kifáraszt, egyre jobban értékelem azt a luxust, hogy csak bedobálom a hozzávalókat, és másfél óra múlva kész a tökéletesre dagasztott tészta! Pizzatésztát eddig is gyártottam, de édeseket eddig nem, most pedig rátaláltam a tökéletes édes kelttészta receptre, megszállottan gyártjuk a sütiket, a fiam aktív közreműködésével! Már sütöttünk szilvás lepényt, brióst, (ezekről nem készült kép sajnos) viszont a legfrissebbről, a túrós batyuról igen!
Túrós batyu (18 db)
Hozzávalók
Kelt tészta:
- 350 g rétesliszt
- 50 g cukor
- 1,5 tk szárított élesztő
- 130 ml tej
- 1 tojás
- 80 g étolaj
Túrótöltelék:
- 30 dkg zsíros túró
- 3 ek cukor
- 1 ek dara
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- reszelt citromhéj
A kelt tésztát a kenyérsütőgépben elkészítem, a töltelék hozzávalóit összeverem. Miután megkelt a tészta, kinyújtom kb. 3-4 mm vastagságúra, és 10x10 cm-es négyzetekre vágom. Mindegyik négyzet közepére teszek egy kanál túrótölteléket, majd a négyzetek sarkait összecsippentve batyukat formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, langyos helyen 20 percig kelesztem, majd a batyuk tetejét felvert tojással megkenem – ebben segített a fiam, óriási buzgalommal :) - és beteszem a a 170 C-ra előmelegített sütőbe. Kb 15-20 percig sütöm, és még melegen megszórom porcukorral.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.