Apának ki kellett vennie bentmaradt szabiját, ezért elutaztunk egy kicsit telelni :) Tiszazugban voltunk, egy befagyott holtág közelében. Kis parasztházban laktunk, a konyhában pedig egy igazi fatüzelésű sparhelt állt, úgyhogy egyből kipróbáltam, milyen rajta ebédet főzni.
Chilis bab
Ez egy kifejezetten egyszerű, nagyon gyors kaja, persze mű, de néha ez is belefér, különösen egy nagy kirándulás után. :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált marhahús (kivételesen tálcásat vettem, nagyon kényelmes volt, hogy nincs vele semmi külön tennivaló)
- 1 nagy fej hagyma
- 1 fehér bab konzerv
- 1 chilis kidney bab konzerv
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 kukorica konzerv
- só, bors, chili
- sajt - ízlés szerint
A hagymát apróra vágom, megpirítom, rádobom a húst, kevergetem kicsit, majd sorban hozzáadom a babkonzerveket, a kukoricát és a feldarabolt paradicsomot. A babára való tekintettel a chilis babkonzervet a főzés legvégén raktam csak bele, miután kivettem egy adagot a fiatalembernek, aki most már lelkesen eszi ugyanazt, amit a szülei :) Megkóstolom, kicsit még fűszerezem, majd forrón, reszelt sajttal, kenyérrel kínálom az átfagyott szánkózóknak :)
Sült alma - egy pillanatnyi ihlet szülte recept, és nagyon ízlett mindenkinek :)
Az almákat félbevágtam, a magházat kivájtam, beleszúrtam 1-1 szegfűszeget, majd beraktam őket egy tepsibe és letakartam afufóliával. A sparhelten puhultak, amíg főztem a babot, majd a végén levettem a fóliát, és egy-egy kanál forralt bort löttyintettem az almák belsejébe. Még egy kicsit sütöttem, majd tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.