Ilyen ronda, borongós novemberi napokra ajánlom a legfinomabb forró csokit, amit valaha ittam... Köszönet érte Gábor öcsémnek :)
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek főzős kakaó
- 2 ek cukor
- 1/2 tk chilipor
- 1/4 tk fahéj
- 2 dl tej
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek narancslikőr
Mikróban felmelegítem a tej felét, felolvasztom benne a csokit. Egy tálban összekeverem a kakaóport, a cukrot, a chilit és a fahéjat. A maradék tejet elkeverem a vízzel, felmelegítem, majd hozzáadom a kakaós-fűszeres keveréket meg a felolvasztott csokit. Miután felforrt, leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejszínt és a Cointreau-t. Tejszínhabbal díszítem, megszórom egy kis fahéjjal és forrón tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
örömpörkölt 2009.11.07. 17:00:21
Ezen sürgősen változtatnom kell!
B.anyád
Zosa22 2009.11.08. 21:20:30