Ezzel a recepttel egy régi tartozást rovok le, mert már jó régen beígértem...
Most viszont, a szőlőszezon végén - férjem nagy örömére - újra megfőztem és még fényképet is csináltam, úgyhogy itt következik a:
Csirkemell Erzsébet módra
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg félbevágott, kimagozott édes szőlő
- 1 fej hagyma
- 1,5 dl buljon
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl Tokaji aszú (vagy más desszertbor)
- olaj
- őrölt szerecsendió
- só, bors
Előkészítés: megmosom és besózom a csirkemellfiléket, és megfelezem, kimagozom a szőlőt (talán ez a legmacerásabb része az egésznek, de lehet videózás közben csinálni, egy Kisvakond-rész alatt pont elkészülök vele :)). Serpenyőben hirtelen mindkét oldalon megpirítom a csirkemellfiléket, miután kivettem, melegen tartom. Kevés olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, majd visszateszem a húst. Felöntöm a levessel, beleöntöm a Tokajit és fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve negyedóráig főzöm.
Ha kész, kiveszem a húst, a visszamaradó szószba beleteszem a szőlőt, a tejszínt és a szerecsendiót. Felforralom és ízesítem, ha esetleg híg lenne, kevés étkezési keményítővel sűrítem, majd a kész mártást a húsra öntöm. Rizzsel, vagy krumplipürével tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.