HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2009.11.04. 13:55 Zosa22

Csirkemell Erzsébet módra

Ezzel a recepttel egy régi tartozást rovok le, mert már jó régen beígértem...
Most viszont, a szőlőszezon végén - férjem nagy örömére - újra megfőztem és még fényképet is csináltam, úgyhogy itt következik a:

Csirkemell Erzsébet módra

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg félbevágott, kimagozott édes szőlő
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 dl buljon
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl Tokaji aszú (vagy más desszertbor)
  • olaj
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors

Előkészítés: megmosom és besózom a csirkemellfiléket, és megfelezem, kimagozom a szőlőt (talán ez a legmacerásabb része az egésznek, de lehet videózás közben csinálni, egy Kisvakond-rész alatt pont elkészülök vele :)). Serpenyőben hirtelen mindkét oldalon megpirítom a csirkemellfiléket, miután kivettem, melegen tartom. Kevés olajon üvegesre párolom a felkockázott hagymát, majd visszateszem a húst. Felöntöm a levessel, beleöntöm a Tokajit és fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve negyedóráig főzöm.
Ha kész, kiveszem a húst, a visszamaradó szószba beleteszem a szőlőt, a tejszínt és a szerecsendiót. Felforralom és ízesítem, ha esetleg híg lenne, kevés étkezési keményítővel sűrítem, majd a kész mártást a húsra öntöm. Rizzsel, vagy krumplipürével tálalom.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gyümölcs szőlő szárnyas


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr821498293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása