Tegnap megígértem a céklát, íme:
1 kisebb cékla
1 kis krumpli
A céklát héjában megfőzöm (sokáig kell főzni, hogy megpuhuljon, ha kuktában csinálja az ember, úgy gyorsabb) ha puha, megvárom, amíg kihűl, és meghámozom. Közben meghámozom, apró kockákra vágom a krumplit, és annyi vízben, amennyi pont ellepi, puhára főzöm. Botmixerrel összeturmixolom a céklát és a krumplit (ha túl sűrű, kevés főzővízzel vagy lefejt tejjel engedem fel), és melegen tálalom.
És a végeredmény:
A céklában az a jó, hogy, ha finomat vesz az ember, kifejezetten édes az íze, ezért a babák általában nagyon szeretik. Kicsit később, már nagyobb gyereknek (8 hónapos kor fölött) ugyanezt úgy készítem, hogy a krumplit olívaolajjal és egy falatnyi csirkehússal egészítem ki.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
cirl 2009.04.09. 21:29:53
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal