Az alábbi étel tesztüzemmódban készült, ám fogyasztását teljes megelégedettség kísérte, úgyhogy mostantól fogva a repertoár részévé vált. Különösen akkor praktikus, ha már előző nap tudom, mit akarok másnap estére főzni. És egyszer csinálok hozzá chutney-t is, feltéve, hogy addig kiderítem, milyen ízesítésű illik a legjobban a tandoori csirkéhez. Ha valaki tudja, ne habozzon megírni!

Tandoori csirke
Hozzávalók (2 személyre)
- 2 egész csirkecomb
- 2 dl joghurt
- ½ mokkáskanál chilipaprika
- ½ ek citromlé
- 1 ek tandoori fűszerkeverék (chili, fokhagyma, gyömbér, kardamom, római kömény, szerecsendió, bors, fahéj, koriander, szegfűbors)
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- rizs
- 1 ek kurkuma
A combokat megmosom, félbevágom, lebőrözöm, és kicsit bevagdosom. Egy tálban összekeverem a joghurtot a fűszerekkel és a citromlével, beleteszem a husit, és egy éjszakára berakom a hűtőbe. Másnap a combokat pácostul beleöntöm egy jénaiba, és előmelegített sütőben, nagy fokozatom sütöm kb. 30 percig. Akkor jó a hús, ha gyönyörű, ragadós, vörös máz fedi. Ha kész, kiveszem és az időközben megfőzött indiai sáfrányos rizsre rakom. A jénaiban maradt fűszeres levet lábosba öntöm, felforralom, és a csirkére öntöm.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.