A töltött tökfélék (cukkini, patiszon) nagy előnye, hogy egészen kicsi kortól kaphat belőlük a baba is, ugyanis nincs benne semmi olyan, amit ne ehetne már 8-10 hónaposan. A készítés módja pedig igazán bababarát, ugyanis lehet lépésenként készíteni, mindig csak annyit haladva (pl. a hámozással) amennyit éppen hagy a gyerek és bármikor félbeszakítva a munkát, amikor a kis felfedező valami veszélyes műveletre készül, vagy éppen kiabál, hogy "anaaaaa"...
- 4-5 kisebb patiszon vagy 1 nagy töltenivaló patiszon vagy 1 nagy töltenivaló cukkini + 1 kisebb patiszon, vagy...
- 35 dkg darált pulykahús
- 10 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj
- só, bors
- kevés Vegeta
- nekünk, tálaláshoz: tejföl, curry
Első lépésként meghámozom a patiszonokat, és félbevágva kivájom a magokat. Közben felteszem főni a rizst és majdnem puhára főzöm. Meghámozom, felvágom a hagymát, kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a húst és az apróra vágott petrezselymet, sózom, enyhén borsozom, icipici Vegetával ízesítem. Kevés vizet öntök hozzá, és fedő alatt összepárolom. Amikor kész, hozzáadom a leszűrt rizst. és jól összekeverem. A kész masszával megtöltöm a kivájt patiszonokat, jénaiba rakom és kevés vizet öntök alá. 180 °C fokon sütöm, időnként megszurkálva. (Egy kisebb, zsenge patiszonnak félóra elég, egy nagyobb cukkini egy óráig is sül. Onnan lehet tudni, hogy kész, ha már megpuhult.)
Ha lehűlt, kiveszek a babának egy adagot és összeturmixolom - ez neki egy teljes étkezés, benne zöldségel, hússal és gabonával.
A mi ebédünket pedig gazdagon megszórom curryvel és tejföllel kínálom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.