Mint a közvetlen környezetemben elvégzett, közel sem reprezentatív felmérésből kiderült, a legtöbb embernek fogalma sincs róla, hogy tulajdonképpen mi is az a törökparadicsom. Nos, ez padlizsán másik neve, hívják még tojásgyümölcsnek is, latinul pedig Solanum melongena. Nagy kedvencem, úgyhogy álljon is itt mindjárt egy recept, az összes buli alapvető és elengedhetetlen kelléke, a legegyszerűbb és legfinomabb dolog, ami padlizsánból készülhet, a
Zosa-féle padlizsántrutyi
Padlizsántrutyi
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 1 nagy fej hagyma
- kis csokor petrezselyem
- 3-4 gerezd fokhagyma
- majonéz ízlés szerint
- olaj
- só
A padlizsánt meghámozom, kockákra vágom. A hagymát felkockázom, kevés olajon üvegesre pirítom, belezúdítom a kockákra vágott padlizsánt, hozzáadom a felaprított petrezselymet. Egy kevés vízzel felöntöm, és gyakori keverés mellett puhára párolom, majd elzárom alatta a gázt. Közben elkészítem a friss majonézt, és amint lehűlt, botmixerrel összeturmixolom a padlizsánt a fokhagymával és a majonézzel, sóval, borssal ízesítem, és hidegen, forró pirítóssal vagy fokhagymás kiflikarikákkal tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.