- ½ kg leveles tészta (mirelit)
- maradék sült csirkemell
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 hagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl húsleves (kocából)
- 1 tojás
- olaj
- só, bors
- petrezselyem
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát, rádobtam a durvára reszelt sárgarépát és a felkarikázott póréhagymát. Felöntöm a húslével, a borral, és időnként megkeverve párolom. Amikor besűrűsödött, hozzákeverem a kockákra vágott sült csirkehúst.
A kiolvasztott tésztát kinyújtom, majd félbevágom. Egy kivajazott tartre-formába (tortaforma vagy kör alakú jénai is jó) belefektetem az egyik lapot úgy, hogy körben pereme is legyen. Rákanalazom a ragut, befedem a maradék tésztával, és alaposan összenyomkodom a széleit. Villával megszurkálom a tetejét, megkenem felvert tojással és végül előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.