HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2010.10.03. 18:07 Zosa22

Barátom, a kenyérsütőgép

Érdekes, eddig nem voltam annyira oda kelt tésztákért, jobban szerettem piskótát, omlósat vagy kevertet sütni. De most, hogy már 20 percnyi álldogálás a konyhában is kifáraszt, egyre jobban értékelem azt a luxust, hogy csak bedobálom a hozzávalókat, és másfél óra múlva kész a tökéletesre dagasztott tészta! Pizzatésztát eddig is gyártottam, de édeseket eddig nem, most pedig rátaláltam a tökéletes édes kelttészta receptre, megszállottan gyártjuk a sütiket, a fiam aktív közreműködésével! Már sütöttünk szilvás lepényt, brióst, (ezekről nem készült kép sajnos) viszont a legfrissebbről, a túrós batyuról igen!

Túrós batyu (18 db)

Hozzávalók

Kelt tészta:

  • 350 g rétesliszt
  • 50 g cukor
  • 1,5 tk szárított élesztő
  • 130 ml tej
  • 1 tojás
  • 80 g étolaj

Túrótöltelék:

  • 30 dkg zsíros túró
  • 3 ek cukor
  • 1 ek dara
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • reszelt citromhéj 

A kelt tésztát a kenyérsütőgépben elkészítem, a töltelék hozzávalóit összeverem. Miután megkelt a tészta, kinyújtom kb. 3-4 mm vastagságúra, és 10x10 cm-es négyzetekre vágom. Mindegyik négyzet közepére teszek egy kanál túrótölteléket, majd a négyzetek sarkait összecsippentve batyukat formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, langyos helyen 20 percig kelesztem, majd a batyuk tetejét felvert tojással megkenem – ebben segített a fiam, óriási buzgalommal :) -  és beteszem a a 170 C-ra előmelegített sütőbe. Kb 15-20 percig sütöm, és még melegen megszórom porcukorral.

Szólj hozzá!

Címkék: süti túró kelt tészta kenyérsütőgép túrós batyu


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr412341989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása