Ezt a receptet azért szeretem nagyon, mert amellett, hogy nagyon finom túrós, a megszokott túrótorta recepteknél valahogy sokkal könnyebb, "habosabb". Legalábbis én többet bírok enni belőle, és a családom is így van vele :)
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g rétesliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 125 g margarin
- 50 g cukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 1 ek tejföl
Töltelékhez:
- 750 g túró
- 180 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vanílilás pudingpor (főzős)
- 3 ek tej
- 30 g burgonyakeményítő
- 3 tojásfehérje
- csipet só
Tetejére:
- 2 alma
- 1 ek citromlé
- 2 ek cukor
- szeletelt mandula
A tészta hozzávalóiból gyorsan összedolgozom az omlós tésztát, majd fóliába csomagolva fél órára hűtőbe teszem pihenni.
A túrót kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a tejjel, a pudingporral és a keményítővel. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan beleforgatom a túrókrémbe.
A tésztát kilisztezett deszkán kinyújtom, és kibélelem vele a tortaformát úgy, hogy a szélén maradjon kb. 2 cm magas perem. Az alját megszurkálom villával, rásimítom a túrómasszát, majd még egy fél óráig pihentetem a hűtőben.
Az almát meghámozom, kimagozom és vékony cikkekre vágom. Az almaszeletekkel legyező formában sűrűn beterítem a túrót, meglocsolom a citromlével, meghintem cukorral.
175 C fokra előmelegített sütőben, a sütő legalsó részében sütöm összesen 70 percig. 60 perc után rászórom a mandulát és még 10 percig sütöm, majd a kikapcsolt sütőben még 10 ercig pihentetem.
Az eredeti recept szerint rumba áztatott mazsolát is lehet tenni a túrókrémbe, én ezt kihagytam, mert a család nem szereti a mazsolát, pedig nagyon finom lehet úgy is... :)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.