- 4 csirkemellfilé
- 4 szelet füstölt-főtt sonka
- 25 dkg csiperke
- 1 fej hagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl túkhúsleves
- 1 ek étkezési keményítő
- só, bors, szerecsendió
Mindegyik mellfilére szorosan rátekerek egy szelet sonkát és hústűvel megtűzöm. Serpenyőben kevés olajon megpirítom a sonkába tekert csirkemellet, majd kerámia stütőedénybe teszem, és a sütőben melegen tartom. A visszamaradt olajon aranyszínűre pirítom a hagymát a gombával, felöntöm a levessel meg a borral, és keményítővel sűrítem. Állandó keverés mellett felforralom, majd a csirkemellekre öntöm. Sütőben 200 fokon 20 percig sütöm, krumplipürével vagy párolt zöldségekkel tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.