- 1/2 kg csicseriborsó
- 4-5 ek thina (tahini)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- olívaolaj
- só
A csicseriborsót hideg vízbe áztatom. (Először csak egy éjszakára akartam, de mivel nem sikerült másnap megfőznöm, és közben olvastam, hogy a hosszú ázás lerövidíti a főzésidőt, végül 2 és fél napig ázott, közben természeresen többször cseréltem a vizet.) A beáztatott borsót annyi vízzel teszem fel főni, amennyi épp ellepi, majd puhára főzöm. Amikor lehűlt, a saját főzőlevével, és, ha az nem elég, vízzel felöntögetve pépesre turmixolom, majd hozzáadom a fokhagymát, az olivaolajat és a thinát. Sóval, citromlével ízesítem, és pirítóssal tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.