HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2009.05.16. 13:04 Zosa22

Humusz

  • 1/2 kg csicseriborsó
  • 4-5 ek thina (tahini)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj

A csicseriborsót hideg vízbe áztatom. (Először csak egy éjszakára akartam, de mivel nem sikerült másnap megfőznöm, és közben olvastam, hogy a hosszú ázás lerövidíti a főzésidőt, végül 2 és fél napig ázott, közben természeresen többször cseréltem a vizet.)  A beáztatott borsót annyi vízzel teszem fel főni, amennyi épp ellepi, majd puhára főzöm. Amikor lehűlt, a saját főzőlevével, és, ha az nem elég, vízzel felöntögetve pépesre turmixolom, majd hozzáadom a fokhagymát, az olivaolajat és a thinát. Sóval, citromlével ízesítem, és pirítóssal tálalom.

Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus kence hidegkonyha


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr121124888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása