HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2011.03.31. 07:54 Zosa22

Barackos kenyérfelfújt

 

Joanne Fluke Sütiskrimijéből vettem az alábbi receptet, és azzal a lendülettel be is soroltam „rendszeresen készítendő” kaják közé. Lehet desszertnek tálalni, ilyenkor remekül illik hozzá egy kis tejszínhab vagy egy gombóc vaníliafagylalt, de egy tartalmasabb leves után második fogásként is megállja a helyét. És remekül el lehet bele használni a megmaradt, kissé szikkadt kenyeret.
 
 
Barackos kenyérfelfújt
  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 8 szelet fehérkenyér
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg aprított aszalt sárgabarack (nem kell túl apróra vágni, jók benne a nagyobb darabok)
  • 3 tojás
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 0,5 l zsíros tej (vagy tej + 1-2 dl tejszín)
  • Öntetnek: tejszínhab vagy vaníliafagylalt
                       
Vastagon kivajazok egy 1,5 literes tűzálló tálat. Levágom a kenyérszeletek héját, és minden szeletből 4 háromszöget vágok. A háromszögek kb. egyharmadát a tűzálló tál aljára helyezem. Rászórom a cukor egyharmadát és a felaprított barack felét. Erre rakom a megmaradt kenyér-háromszögek felét, megszórom a megmaradt cukor felével, és elterítem rajta a maradék barackot.
Lefedem a maradék kenyér-háromszögekkel, és megszórom a megmaradt cukorral.  Felverem a tojásokat, és hozzákeverem a tejet és a vaníliás cukrot. A tűzálló edénybe öntöm, és szobahőmérsékleten állni hagyom 30 percig. (Ennyi idő alatt a kenyér beszívja a tojásos tejszínt.)
Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra. Fedő nélkül 40-45 percig sütöm a kenyérfelfújtat, amíg megdermed és a teteje aranybarna lesz.
Hagyom kicsit hűlni,majd desszertes tányérokon tálalom.
 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: süti felfújt desszert maradék felhasználása joanne fluke recept


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr782787248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása