HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2011.01.20. 14:46 Zosa22

Karácsonyi bonbonok

Közkívánatra megosztom itt a blogon a bonbonok receptjét, amik akkora sikert arattak idén Karácsonykor, mind a fogyasztók, mind a készítők – az ügyes kiskukta nagyfiam, aki boldogan gyurmázott a csokimasszában – részéről. Az utolsó kivételével az összes a Nők Lapja konyha 2009. novemberi számából van, az aszalt gyümölcsös-fehércsokis bonbon pedig Julitól származik, hálás köszönet érte ezúton is!
 
 
 
Aszalt szilvával töltött marcipánbonbon - 15 db
  • 20 dkg marcipán
  • 15 db aszalt szilva
  • 15 db egész mandula
  • 20 dkg étcsoki
 
A marcipánt 15 egyforma részre vágjuk, az ujjaink közt kinyújtjuk és minden darabbal beburkolunk egy-egy aszalt szilvát. Két kezünk közt hosszúkásra formáljuk. Az étcsokoládét felolvasztjuk és belemártjuk a szilvával töltött marcipánokat, majd sütőpapírra tesszük. A tetejáre egy-egy egész mandulát nyomunk. Hűtőben dermesztjük.
 
Marcipános-narancsos bonbon – 35 -40 db
  • 40 dkg marcipán
  • 10 dkg kandírozott naranhéj
  • 4 cl Cointreau (eredeti recept szerint rum)
  • 20 dkg étcsokoládé
 
A marcipánt a Cointreau-val és a kockára vágott narancshéjjal összegyúrjuk, porcukorral meghintett deszkán kb 2 cm-es lappá nyújtjuk. Tetszés szerint kockákra vágjuk vagy kiszúrókkal formázzuk. A csokoládét megolvasztjuk, a kiszúrt figurákat begmártjuk a csokoládéban és sütőpapírra helyezzük. Hűtőben dermesztjük.
 
Mogyorós-tejcsokis bonbon – 25 db
  • 35 dkg tejcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 25 db egész mogyoró
  • kakaópor (eredetileg 15 dkg aprított mogyoró)
 
A csokoládét csomómentesen megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt. Egy tányérba kiöntve hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után kiskanállal kis adagokat szedünk belőle., a közepébe egy egész mogyorót teszünk, majd kezünk között golyóvá formáljuk. Ezt követően kakaóporba forgatjuk (eredeti recept szerint aprított mogyoróba, de azt nem vettem végül, ezért maradt a kakaópor).
 
Fehércsokis bonbon 20-25 db
  • 35 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • 25 db egész mandula
  • kókuszreszelék
 
A fehércsokoládét csomómentesen megolvasztjuk, belekeverjük a tejszínt. Egy tányérba kiöntve hűtőbe tesszük dermedni. Dermedés után kiskanállal kis adagokat szedünk belőle, a közepébe egy egész mandulát teszünk, majd kezünk között golyóvá formáljuk. Ezt követően kókuszreszelékbe forgatjuk.
 
Ropogós dió – 20 db
  • 20 db egész dió
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj
 
A cukrot megkaramellizáljuk egy serpenyőben, beleforgatjuk a fél diókat, majd villával kiemeljük, lecsöpögtetjük és sütőpapírra tesszük, hogy a karamell megdermedjen rajtuk. A csokoládét felolvasztjuk, és megmártjuk benne a karamellizált dók alját, majd sütőpapírra tesszük és hűtőben dermedni hagyjuk.
 
Juli-féle aszaltgyümis bonbon - kb. 50 db
 
  • 20 dkg aszaltszilva
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 30 dkg fehércsoki
Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk és összekeverjük az őrölt mandulával, majd vizes kézzel golyókat formázunk belőle. A fehércsokit felolvasztjuk és beleforgatjuk a golyókat. Sütőpapíron hagyjuk megdermedni, ez kb. egy éjszakát vesz igénybe.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csoki desszert


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr1002600234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása