HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2010.05.12. 17:19 Zosa22

Szezámos-mézes csirke

Ez a kedvencem, ha kínaiba megyünk. Otthon most próbáltam először, és meglepően egyszerűnek bizonyult elkészíteni. Egyáltalán nem bonyolult, legfeljebb kicsit pepecs munka, de őszintén mondhatom, hogy megérte :)
 


Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • olaj
  • szezámmag

Páchoz:

  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek fehérbor
  • fehér bors
  • cukor

Bundához:

  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 kk sütőpor
  • 1,5 dl víz

Mézes mártáshoz:

  • 3 ek méz
  • 4 ek cukor
  • 2-3 ek ketchup
  • 1 ek ecet
  • 1 kk Erős Pista


A pác hozzávalóit alaposan összekeverem és beleforgatom a kockákra vágott mellfilét. Letakarva  fél órára félreteszem, közben elkészítem a bundát: felverem a tojást az olajjal, belekeverem a lisztet, a keményítőt, a sütőport és annyi vízzel keverem simára, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle. A bepácolt húskockákat a tésztába mártom, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöm. Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedem, hogy lecsöpögjön. Összekeverem a mézes mártás hozzávalóit, wokban megforrósítom, és a tűzről levéve beleforgatom a bundázott húskockákat. Közben egy másik serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, és megszórom vele a bundás, mázas csirkét. Rizzsel tálalom.

2 komment

Címkék: csirke kínai


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr981997720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShylaD 2010.05.12. 19:21:51

Nekem is ez a kedvencem a kínaikban!!!:)
De jó, hogy leírtad a receptjét!
Köszike!

Zosa22 2010.05.12. 19:54:55

Örülök, hogy tetszik! :)
Tényleg, azt nem is írtam, hogy a fiam is ugyanezt ette, csak éppen félreraktam neki néhány darab husit, amiket nem forgattam bele a chilis mázba, ő azt kapta ebédre a rizshez. :)
süti beállítások módosítása