Az úgy volt, hogy egyszercsak hirtelen rám tört: tavaszi tekercset akarok enni. Azonnal, nyilván, kivitelezhetetlen lett volna, de hazafelé menet beugrottam a boltba mirelit tekercsért, találtam is egy dobozzal, úgyhogy örültem nagyon, és gyorsan elolvastam az összetételét (mostanában, fogalmazzunk úgy, kényszeresen igyekszem mérsékelni a kifejezetten káros dolgok bevitelét a szervezetembe). A metil-xantinon, guargumin és a többin annyira nem is csodálkoztam, de a szilícium-dioxidon bizony fennakadt a szemem, úgyhogy visszaraktam a dobozt és elkezdtem más megoldáson töprengeni. Echte kínai kajálda nem jön szóba, mert ott meg Na-glutamátot használnak ízfokozónak és az kinaiétterem-szindrómát okoz, és egyébként is, kutyából csinálják a mandulás csirkét és a szecsuáni marhát egyaránt, úgyhogy egy megoldás maradt: megsütöm magam. És így is tettem.
Hozzávalók:
- 10 dkg káposzta
- 1 közepes sárgarépa
- 1/2 póréhagyma
- 10 dkg bambuszrügy
- 1 pritaminpaprika
- 2 ek szójaszósz
- gyömbér
- só, bors
olaj
A tésztához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg burgonyaliszt
- 2 tojás, só
- langyos víz
A wokban olajat forrósítok, majd beleteszem a csíkokra vágott káposztát és sárgarépát, a felkarikázott póréhagymát, a felszeletelt gombát és a bambuszrügyet, megsózom-borsozom, gyömbérrel és szójaszósszal ízesítem, összepárolom és hagyom kihűlni. A kétféle lisztből és tojásból nem túl sűrű tésztát keverek, amiből teflonos palacsintasütőben – lehetőleg olaj nélkül – vékony palacsintákat sütök. A tavaszi töltelékből púpozott evőkanálnyit teszek mindegyik tésztakorongra, majd feltekerem. A tekercseket bő, forró olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem és tálalom.
Ez a változat most vegetáriánus lett, de ízlés szerint ki lehet egészíteni némi csíkokra vágott, pár órára szójaszószba pácolt csirkemellel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
critic 2008.02.02. 14:56:50
danisoft 2008.02.09. 11:13:59