Mostanában rákaptunk az omettekre. Kicsit untam már a rántotta-reggeliket, úgyhogy körülnéztem, mivel szinesíthetném a repertoárt. Nagy lelkesedés fogadta, az egész család részéről. A legjobban az tetszik benne, hogy az egyszerű alaprecept a végtelenségig variálható mindenféle finom töltelékkel, vagy egyszerűen azzal, amit épp a hűtőben találok...
Alaprecept:
- személyenként 1 (gyerek) vagy 2 (felnőtt) tojás
- kevés vaj
- 1-2 ek tej
- só, bors
A tojást, sót és a tejet habosra keverem. Ráöntöm a forró vajra, kevergetés nélkül sütöm 2-3 percig, amíg a teteje már nem folyékony, akkor ráteszem a tölteléket, félbehajtom, és még fél percig sütöm.
A fiamnak úgy szoktam csinálni, hogy mindkét oldalát megsütöm az omlettnek, kisgyereknek biztonságosabb a tojást jól átsülve tálalni.
Cukkinis-baconös omlett
- alapomlett
- 2 zsenge cukkini
- 10 dkg bacon szalonna
Mielőtt nekilátnék az omlettnek, serpenyőben ropogósra sütöm a bacont, majd annak zsírjában a vékony karikákra szelt cukkinit. Megsütöm az omlettet, megpakolom cukkinikarikákkal és a ropogós bacon-nel, félbehajtom, kicsit még sütöm, majd forrón tálalom.
Padlizsános-virslis omlett
- alapomlett
- 1 padlizsán
- fejenként 1 virsli
Hosszában, majd keresztben felvágom a virsliket, kevés olajban gyorsan megsütöm, majd megsütöm a vékony karikákra vágott padlizsánt is (zsiradék nélkül). Megsütöm az omlettet, padlizsánt és virslidarabokat halmozok rá, félbehajtom és forrón tálalom.
Halas-snidlinges omlett
- tojás
- kevés vaj
- 1-2 ek tej
- só, bors
- 1 párolt halfilé
- 1 csokor snidling
Erről sajnos nem készült kép. Az előző vacsoráról maradt párolt panga-filé darabot apróra vágtam, csakúgy, mint a snidlinget. Hozzákevertem a felvert tojáshoz, és az egész keveréket a serpenyőbe öntöttem, megsütöttem, félbehajtottam és tálaltam.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.