HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2009.09.28. 21:29 Zosa22

Zosa-féle hordozós süti

A tésztarecept eredetileg nagymamámé, szóval más tollaival való ékeskedés, hogy ezt a címet adtam a posztnak. Ugyanakkor a 2009. Nemzetközi Babahordozó Hétre ezt a sütit sütöttem meg hordozó anyuka formájúra, és innen a neve :)

 

 

  • 30 dkg rétesliszt          
  • 20 dkg vaj /sütőmargarin/
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

A fenti összetevőkből linzertésztát készítek, a klasszikus módon: hidegen, késsel dolgozom össze a vajat és a lisztet, amikor már szinte egynemű, hozzászitálom a porcukrot, majd szitán áttöröm és hozzákeverem 3 keményre főzött tojás sárgáját. Ez azért fontos, mert ettől lesz igazán omlós a süti. Gyorsan gyúrom össze, mert fontos, hogy a vaj megtartsa a keménységét. Amikor kész, legalább 1 óráig hűtőben pihentetem. Pihentetés után kilisztezett gyúródeszkán kinyújtom, és süteményszaggatóval a kívánt formákat kiszaggatom. Előmelegített sütőben 180 °C fokon kb. 15 perc alatt világossárgára sütöm. (Gyakran ellenőrzöm, mert egy pillanat alatt képes leégni... )  Miután kihűlt, cukormázzal díszítem. A hordozós sütiket egyébként puttonyos Mikulás és angyalka formájú kiszúróval csináltam, csak az angyalkának kissé "megnyestem" szárnyát :)

A cukormázat úgy készítem, hogy 2-3 ek. porcukorhoz hozzáöntök pár csepp forró vizet, majd sima, sűrű, lassan folyós masszává keverem. Ehhez hozzáreszelek egy kevés citromhéjat és belecsepegtetek egy-két cseppet a citrom levéből is.  Ezt a cukormázat bolti ételfestékkel vagy természetes anyagokkal (kakaó, sáfrány, cékla, spenót, stb.) színezhetem.

Szólj hozzá!

Címkék: süti linzer


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr481414103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása