HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2012.10.01. 15:15 Zosa22

Befőzünk - Csokoládés és vörösboros meggylekvár

meggy.jpg

Még júliusban - de rég volt! - kaptam egy hatalmas adag meggyet, napokba telt, mire feldolgoztam, és mivel már kissé untam a klasszikus változatot, ezért most kétféle újjal kísérleteztem: a vörösboros és a csokoládés meggylekvárral.

A vörösboros kissé durva lett – a recept, amit irányadónak tekintettem, elég bőkezűen bánt a cukorral, én pedig , mire észbe kaptam, hogy a jó édes, finom meggybe sok lesz ennyi cukor, már késő volt, úgyhogy a vörösbormennyiség növelésével próbáltam menteni a menthetőt… A végeredmény nagyon finom, de kizárólag 18 éven felüliek számára ajánlott :)

Hozzávalók:

  • kb. 3 kg meggy (magozva)
  • kevesebb!, mint 1 kg cukor
  • 2 csomag 3:1 dzsemfix
  • üvegnyi száraz vörösbor / jó minőségű étcsokoládé

Először is a kisfiammal kimagoztuk a irgalmatlan mennyiségű meggyet. Nagyobb lábosban feltettem főzni, egy lendülettel rászórtam a cukrot (ezt nem kellett volna) és elkezdtem főzni. Felforraltam, botmixerrel pürésítettem, ráöntöttem 3 dl vörösbort (kg-ként 1 dl) konstatáltam, hogy ez nagyon édes, úgyhogy hozzáadtam még 2 decit, aztán még kettőt… Végül hozzáadtam a dzsemfixet, még picit még forraltam, és kiszedtem az előzőleg kimosott, sterilizált befőttesüvegekbe.

A másik felét a meggynek gyerekbarát módon készítettem el, a magozás procedúrája ugyanaz volt, viszont itt már tanultam, az előző hibámból, és nagyon óvatosan kezdtem cukrozni a meggyet, és a mixelés után nem vörösborral, hanem gyümölcs kg-ként 100 g jó minőségű, előzőleg megolvasztott étcsokoládét kevertem hozzá. Ugyanúgy zseléfixszel kevertem, majd mosott, sterilizált üvegekbe szedtem. Nem tudjuk, meddig áll el, nálunk már nem sokáig :)

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcs boros befőzés meggylekvár


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr914813621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása