HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2012.01.20. 13:31 Zosa22

Thina (tahini)

 

Kis családom nagyon kedveli a humuszt, aminek a csicseriborsó mellett a másik fő összetevője a thina, azaz szezámmag-krém. Ez szokott általában a szűk keresztmetszet lenni, mivel, miközben csicseriborsó mindig van itthon, thinát csak néha, és húzós ára miatt biztosan nem hirtelen felindulásból szoktam beszerezni. Viszont a múltkor az „Usán” diszkont osztályán 400 Ft-ért vettem egy fél kilós csomag szezámmagot, és kipróbáltam, vajon tudok-e belőle itthon thinát gyártani? Nos, tudok :)
 
 
Hozzávalók:
  • szezámmag
  • olívaolaj
 
Kb. egy bögre szezámmagot vastag falú tepsiben kevergetve-rázogatva világos zsemleszínűre pirítok. Amikor lehűlt, botmixerrel összedolgozom olyan 1 dl olívaolajjal, amíg egynemű pép nem lesz belőle.
 
 
Megjegyzés 1# Mielőtt nekikezdtem volna, természetesen utánanéztem a szakirodalomnak (azaz megnéztem más gasztroblogokat, ők hogy csinálták). Legtöbb helyen azt ajánlották, hogy a megpirított szezámmagot előbb őröljük meg, és úgy keverjük hozzá az olajat. Az a helyzet, hogy nekem nincs olyan eszközöm, amivel le tudtam volna darálni a szezámmagot (kávédaráló esetleg?), de így is teljesen jól működött.
Megjegyzés 2# Az első egy próbaadag volt, ezért mennyiségek hozzávetőlegesek. Legközelebb kimérem pontosan a hozzávalókat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hidegkonyha szezámmag thina


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr383593995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása