HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2011.06.01. 10:49 Zosa22

Csokoládés charlotte

Valódi villantós desszert, pedig az alábbi csalásokkal - bolti piskótát használva a házi készítésű helyett - igazán könnyű villámgyorsan elkészíteni ;)

 
 
 
1 rúd készen kapható csokoládés piskótatekercs (házi helyett)
1 készen kapható csokoládés piskótalap (házi helyett)
1 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 ek zselatin (v. 2 zselatinlap)
3 dl tejszín
2 ek vaníliás cukor
1 ek zselatin (v. 2 zselatinlap)
 
 
Egy félgömb alakú tálat folpack-kal kibélelek. A piskótalapból akkora kört vágok, aminek az átmérője megegyezik a tál átmérőjével. A piskótatekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágom, és szorosan kirakom a tálat a piskótakarikákkal.
A pudingport elkészítem 3 dl hideg tejjel, 1 dl tejet pedig megmelegítek és olvadásig elkeverem benne a zselatint. Hőkiegyenlítéssel a pudinghoz keverem, és a tálba töltöm a kész krémet.
A tejszínt habbá verem a vaníliás cukorral, és a fentebb leírt módon ehhez is hozzákeverem a zselatint. Óvatosan eloszlatom a habot a csokoládés krém tetején, majd a piskótakarikát a tetejére illesztem.
Hűtőbe teszem néhány órára, majd egy nagyobb tányért rátéve, határozott mozdulattal kiborítom a charlotte-ot a tálból.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: desszert csokis sütés nélkül


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr702948130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása