HTML

Friss topikok

  • Zosa22: Szia! Az Écsy Kft-től (www.ecsy.hu/) vettem az enyémet, a Soroksári úton van a boltjuk. Katalógus... (2014.01.22. 14:36) Csokis poszt
  • cgitar: Ha megosztanád a kőrözött receptjét is velem nagyon örülnék :) (2012.03.08. 21:37) Hamis túrógombóc kölesből
  • cirl: köszönöm, várjuk már nagyon a csokireceptet! :) a thina is tetszik, főleg, hogy ennyire egyszerű.... (2012.02.03. 12:17) Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie
  • danisoft: Ez az egyik legfinomabb süti, amit ettem, pedig mondhatom, elég nagy a verseny itthon! :) (2011.10.08. 15:43) Tökéletes brownie
  • 194408: Ismerőseimnél problémát szokott okozni a knédligombóc szalvétába kötése,ezt is a felvidéken tanult... (2010.12.02. 22:35) Kacsapecsenye párolt káposztával és knédlivel

Linkblog

2011.05.04. 11:49 Zosa22

Gluténmentes tojáslikőrös kuglóf

 

Egy kedves családtagunkról kiderült, hogy lisztérzékenységben szenved. Neki szerettem volna olyan süteményt sütni, amiből ő is ehet, és némi kísérletezés után sikerült kidolgoznom a tökéletes receptet. Azért választottam ezt a kuglófot, mert alapból kevés liszt van benne, ezért gondoltam, hogy ha ezt a keveset helyettesítem gluténmentes liszttel, nem fog nagyon különbözni az íze a megszokottól – és sikerült.  Aki kóstolta,  senki nem jött rá, hogy nem „rendes” lisztből készült!
 
 
  • 250 g Spar Free From Sütemény sütőkeverékpor (http://www.spar.hu/rsync_spar_hu/harmonia/sparharmonia5.pdf)
  • 50 g porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 100 g burgonyakeményítő
  • 4 tojás
  • 200 ml olaj
  • 200 ml tojáslikőr
  • ½ zacskó Dr. Oetker sütőpor (állítólag ez fontos, más sütőporok nem biztosan gluténmentesek)
+ mázhoz: porcukor, vanília aroma
                     
 
A hozzávalókat konyhai robotgéppel összedolgozom és 1 percig a legmagasabb fokozaton keverem. A tésztát kivajazott, burgonyakeményítővel kiszórt kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 150 C-on 70 percig sütöm.
 
Eredeti recept (lisztből)
  • 125 g liszt
  • 125 g burgonyakeményítő (étkezési keményítő)
  • 250 g porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 zacskó sütőpor
  • 250 ml olaj
  • 250 ml tojáslikőr
  • 5 tojás
+ mázhoz: porcukor, vanília aroma
 
A hozzávalókat konyhai robotgéppel összedolgozom és 1 percig a legmagasabb fokozaton keverem. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 150 C-on 70 percig sütöm.
Amikor lehűlt, porcukorból, kevés forró vízből és pár csepp vanília-aromából cukormázat készítek, és bevonom vele a kuglófot.
 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: süti gluténmentes kuglóf


A bejegyzés trackback címe:

https://torokparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr802876738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása